" SONNY "

15.12.2017 QUALITY  PALKITTU (63,333%, 9+3½+4+5½+5½+6+8½+6+9)Virallinen nimi Sonneberg von Gateaway
Väritykseltään Musta
Syntymäaika 02.11.2015 (8-vuotias)
Rotu Trakehner   

Sukupuoli Ori
Säkäkorkeus 168cm
Painoitus Esteratsastus
Koulutustaso 160cm

Kasvattaja Gateaway, Tuulia T. VRL-00084
Omistaja Waterlily, Jirka VRL-14535
VH-Tunnus VH16-021-0071


Luonne

Persoonaltaan Sonny on hyvin voimakastahtoinen ja temperamenttinen ori. Se vaatii kovaa kuria ja erittäin selviä rajoja. Sosiaalinen ori ei ole, pikemminkin täynnä itseään. Sonny ei oikeastaan kunnioita ketään, eikä sitä ansaita kun olemalla yhtä kovapäinen kuin orikin. Muita oreja Sonny ei siedä ja pistää siitä yleensä kovan metelin aikaiseksi. Ori on ollut myös aina huono syömään, Sonnylla lienee päänupissa pyörivän enemmän hormonit kuin ajatukset syömisestä. Herkuista ori ei välitä, joten sen lahjominenkaan kaveriksi ei onnistu. Sonny on hermostuvaisuuteen taipuvainen, mutta selvillä ohjeilla sen ajatukset saa ohjattua oikeaan suuntaan. Ori ei säiky mitään, joten jonkin suhteen se sentään on varma. Käsiteltävyydeltään Sonny on kieltämättä hankala, se tietää olevansa ori ja voimakastahtoisuus ei ainakaan helpota asiaa. Kaikki toimenpiteet tulee suorittaa sen ollessa sidottuna molemmin puolin käytävällä tai pesukarsinassa. Sonnyn kanssa saa olla silmät selässä, sillä yksin jätettäessä käytävälle on riehumisen mahdollisuus on olemassa. Riehuessa usein hajoaa riimu päästä ja niitä on orin eläessä hajonnut muutama.

Sonny on suositeltavaa liikuttaa ennen kengitystä ja eläinlääkärin toimenpiteitä, jolloin turha pelleilyenergia on kulutettu. Lastaus sujuu usemmiten ongelmitta. Kunnialla orin käsittelystä selviää, kun odottaa pahinta. Positiivista orin käytöksessä on kuitenkin, ettei se esimerkiksi pure tai potki. Luimimista, näykkimistä ja muuta riehumista ori kuitenkin harrastaa. Taluttaessa se vaatii orikuolaimen pysyäkseen hallinnassa, joskus siitäkään ei ole apua. Ratsastaessa Sonny on melko räjähtävää materiaalia ja työskentely orin kanssa käy lähes työstä. Sonny omaa valtavan määrän kapasiteettiä, mutta sen kanavoiminen oikeisiin asioihin on toisinaan rakettitiedettä. Ori on hyvin eteenpäinpyrkivä ja ketterä liikkeissään, mutta sen pidättäminen on joskus ongelma, sillä se painaa ohjalle. Varsinkin turhautuessaan Sonny on melkoinen päänvaiva. Huolellisella verryttelyllä ja päättäväisellä ratsastajalla orista saadaan parhaimmat puolet esiin. Vahvuuksina on myös rohkeus, Sonny ei koskaan kiellä eikä kummeksu erikoisesteitä. Sileällä työskentely orin kanssa on aikamoista tahtojen taistoa, sillä se ei innosta oria ollenkaan ja ohjalle painaminen pitkän päälle saa melkein ratsastajan kuin ratsastajan luovuttamaan. Maastolenkeille Sonny vaatii vahvaa kuolainta, sillä menohaluja riittää välillä liikaakin ja hallinnassa pysyminen voi olla hyvinkin hankalaa orin innostuessa.


Sukutaulukko


I. UNDERGROUND HALLUCINATION XX
   englantilainen täysiverinen,  ERJ-III

II. ARMANI CODE XX
     englantilainen täysiverinen

III. SINGAPORE XX
      englantilainen täysiverinen, evm


E. SPHYRAENID SWA
     trakehner


IE. CANDY XX
      englantilainen täysiverinen


EI. WILLEMSTAD
      trakehner


EE. SPHYRNIDAE
      trakehner


IIE. VERA WANG XX
       englantilainen täysiverinen, evm


IEI. CANDECTO XX
       englantilainen täysiverinen, evm


IEE. AMBIENNE XX
        englantilainen täysiverinen, evm


EII. ZANDERANTHES
       trakehner, evm


EIE. WATERFOR
        trakehner, evm


EEI. WINDERMER
        trakehner, evm


EEE. SIENA
         trakehner, evm


Kilpakalenteri

Kilpailee esteratsastuksessa vaikeustasolla 11       6664.75 pistettä
Hyppykapasiteetti ja rohkeus                              3004.47 pistett
Kuuliaisuus ja luonne                                         3660.28 pistett

31.10.2017 - ERJ CUP - 160CM - KUTSU - 1/124


Jälkeläiset

T. MELANGES PERUGGIA
S. 22.08.2017 E. EINFALL PERLE OM. MELANGE

S. 22.06.2016 E. VALIANT CELESTE OM. MELANGE


ESTEVALMENNUS
09.11.2016

Saapuessani Melangen maneesiin, näin ympäri maneesia poukkoilevan trakehnerori Sonnyn. Odeya kiisi sen perässä ja yritti houkutella oria luokseen. Huudahdin, että mitä ihmettä täällä tapahtuu, ja yritin houkutella oria minua kohti. Sonny tuli kohtuullisen lähelle tervehtimään, mutta ampaisi karkuun, kun astuin lähemmäksi. Muutaman minuutin Sonnya jahdattuamme, saimme orin kiinni. Totesimme, että hevosen alkulämmittelyt sai olla aikalailla siinä ja ennen lämmittelyesteitä ratsukko kiersi vain pari kierrosta. Sonny eteni innokkaasti ja hyppäsi esteiden yli lennokkaasti. Odeya sai kuitenkin tehdä orin kanssa reippaasti töitä, jotta se pysyi hallinnassa. Sonnylla tuntui olevan hieman liikaa energiaa, edelleen. Lämmittelyesteiden jälkeen siirryimme korkeampiin esteisiin ja siitäkös Sonny innostuikin. Se hyppäsi hätiköiden, mutta voimakkaasti. Ori unohti nostaa jalkojansa tarpeeksi korkealle ja puomit kolisivat maneesin lattialle yksi kerrallaan. Annoin Odeyalle muutamia vinkkejä ja yksi niistä oli orin pidättäminen tarpeeksi ennen estettä. Hypyistä tuli heti jo paljon hallitumpia ja Sonny tyytyi kohtaloonsa. Kävimme läpi muutamia sarjoja ja ori sovitti askeleensa loistavasti esteiden väliin. Hevonen löysi hyvin myös ponnistuskohdat ja hyppäsi räjähtävällä voimalla. Valmennuksen lopussa otimme vielä lyhyttä rataa ihan vain hömppäilläksemme ja irroitellaksemme. Sonny hyppäsi taitavasti ja hevosesta näki, että se nautti täysin rinnoin. Valmennus sujui yleisesti ottaen loistavasti haasteista huolimatta ja loppuverryttelyjen aikana annoin ratsukolle vielä kattavan palautteen. Tulen mielelläni valmentamaan teitä joskus uudestaankin ja tsemppiä tulevaisuuteen.

- Dimma

PÄIVÄKIRJAMERKINTÄ
20.7.2018

" Mitä ihmettä minä oikein ajattelin.. minäkö muka tulisin pärjäämään tuon kanssa? " se ajatus soi päässäni kun tuota isoa trakehner oria lastattiin meidän kärryyn. Tai no minun silmissä se oli valtava, verrattuna hevosiin joitka kotona odottelivat. Kyllä, olen etisinyt itselleni estehevosta.. mutta en ole puhunut siitä kenellekkään koska tiedän vastausten olevan luokkaa "sinäkö? pyh.. en voisi kuvitellakkaan sinua esteradalla" Ja niinhän se onkin.
Mutta kiinnostus lajia kohtaan on ollut aina. Mutta nyt sitä tuli sitten ostettua se jonka kanssa lajin kokeileminen on enemmän kuin mahdollista. Ensin on ehkä kokeiltava pienempiä luokkia ja noustava sitten ylemmäs miun tasoni vuoksi, en oikeastaan ole aivan varma kuinka korkeita olen hypännyt. Valmennuksia tarvimme myös. Hieman pelottaa mutta uskon että meillä tulee menemään loppujen lopuksi oikein hyvin. Onhan se jännä kuitenkin kun yhtäkkiä tallissa seisoo näinkin hieno hevonen.

- Jirka

Virtuaalitalli Waterlily - 2018
Jirka Seljas
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita